tisdag 14 april 2009

Våga vara frånkopplad

Bland det bästa du kan göra för att stressa ner är att våga koppla bort jobbet när du går för dagen. Allt för många läser jobbmejl och svarar på jobbrelaterade telefonsamtal utanför arbetstid. Kopplar du inte från så är det svårt att koppla av - och koppla av är viktigt för att undvika den dåliga stressen.

Ibland kan det kanske vara något extraordinärt viktigt som gör att du blir mer stressad av att inte kolla mejlen, men blir du stressad av att inte kolla mejlen när du inte väntar på något speciellt ligger du verkligen i riskzonen. En god tumregel är att du undantagsvis arbetar utanför arbetet men vanligen inte gör det. Om du märker att du istället undantagsvis lyckas lämna jobbet medan du inte är där skulle jag råda dig att se över din situation.

Vissa kan naturligtvis trivas med att alltid finnas tillgängliga och känner kanske ingen stress av det. Det är dock osannolikt att dom skulle hitta hit. Skulle ni ändå göra det är mitt råd att köra på så länge ni tycker att det är roligt, men när det börjar kännas belastande är det hög tid att se över arbetsbördan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar